Сертификати

Certificate in Quantitative Finance – CQF

Сертификатот за квантитативни финансии (CQF) е најголемата професионална квалификација за квантитативни финансии и е призната од финансиските компании ширум светот. Од своето основање во 2003 година, CQF стана квалификациска одредница за индустријата за финансиски услуги. Сертификатот за квантитативни финансии (CQF) е дизајниран да ја трансформира вашата кариера преку нудење и обезбедување на специјализирани квалитативни вештини…

Прочитај повеќе

Chartered Market Technician – CMT designation

  Доколку сте заинтересирани за однесувањето на пазарот, јазот помеѓу вистинската вредност и пазарната цена на хартиите од вредност, дизајнирањето на квантитативни системи и управување со ризикот, CMT програмата е за Вас. Поседувањето на сертификатот CMT развива длабоко знаење во полето на техничката анализа и директно влијае на работата на портфолио менаџерите, менаџерите на хеџ…

Прочитај повеќе

Certified Financial Technician (CFTe)

Сертифициран финансиски техничар или CFTe е комплетен професионален курс од 2 нивоа CFTe I и CFTe II, за професионалци од полето на финансиите кои полагаат тест не само на нивните технички знаења и вештини, туку се тестираат и нивните етички стандарди и разбирање на пазарот. Овој курс е акредитиран од IFTA (Меѓународната федерација на технички…

Прочитај повеќе

The Chartered Financial Analyst (CFA)

Програмата за овластен финансиски аналитичар (CFA) е постдипломски професионална квалификација, понудена на меѓународно ниво од американскиот институт CFA (порано Здружението за управување со инвестиции и истражување, или AIMR) за инвестиции и финансиски професионалци. Има највисоко меѓународно законско и регулаторно ниво на признавање на квалификациите поврзани со финансии. Програмата опфаќа значително широк спектар на теми кои…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend