Certified Financial Technician (CFTe)

Сертифициран финансиски техничар или CFTe е комплетен професионален курс од 2 нивоа CFTe I и CFTe II, за професионалци од полето на финансиите кои полагаат тест не само на нивните технички знаења и вештини, туку се тестираат и нивните етички стандарди и разбирање на пазарот.

Овој курс е акредитиран од IFTA (Меѓународната федерација на технички аналитичари). Оваа непрофитна организација има свои здруженија членки во околу 24 земји и го прави овој курс достапен на различни јазици како англиски, германски, шпански, француски и италијански.

За да го полагате испитот потребно е да ги исполнувате следните услови:

  • За почеток, кандидатот треба да има 3 години искуство во соодветната област.
  • Минималната потребна квалификација е високо образование или диплома.
  • Кандидатот треба да помине 2 нивоа, ниво 1 и ниво 2.
  • Курсот е дизајниран како курс за самостојно учење, сепак, локалните тела спроведуваат часови за обука на овие курсеви.

Повеќе информации за полагање може да најдете на следните линкови: IFTA; SAMT

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend