Chartered Market Technician – CMT designation

 

Доколку сте заинтересирани за однесувањето на пазарот, јазот помеѓу вистинската вредност и пазарната цена на хартиите од вредност, дизајнирањето на квантитативни системи и управување со ризикот, CMT програмата е за Вас.

Поседувањето на сертификатот CMT развива длабоко знаење во полето на техничката анализа и директно влијае на работата на портфолио менаџерите, менаџерите на хеџ фондовите, инвестиционите советници, инвестиционите стратези на пазарот, менаџерите во секторите за истражување и инвестирање.

 

Ознаката CMT ( Charter market technician) претставува овластен берзански техничар кој го завршил полагањето на сите три новоа на испити. Има високо признание во инвестиционата индустријата и е добро препозната од други професионалци во индустријата ширум светот. Во суштина, ознаката CMT се смета за златен стандард во полето за техничка анализа.

За да станете овластен техничар на пазарот (CMT), мора да ги исполните ригорозните стандарди со полагање на три нивоа.

Повеќе информација за полагање на испитите може да видите на следниот линк: CMT Association

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend