Certificate in Quantitative Finance – CQF

Сертификатот за квантитативни финансии (CQF) е најголемата професионална квалификација за квантитативни финансии и е призната од финансиските компании ширум светот. Од своето основање во 2003 година, CQF стана квалификациска одредница за индустријата за финансиски услуги.

Сертификатот за квантитативни финансии (CQF) е дизајниран да ја трансформира вашата кариера преку нудење и обезбедување на специјализирани квалитативни вештини од суштинско значење за успехот. Затоа, нивниот акцентот е ставен на настава на сегашни, реални техники коишто можете да ги применувате со доверба од самиот моментот кога ќе ги научите.

Доставено од Fitch Learning, и со илјадници алумни во над 90 земји, CQF е високо ценета од работодавците на глобално ниво. Повеќе информации може да видите на следниот линк:https://www.cqf.com/

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend