Неделен преглед на пазарот 19.09.2021

Послаб раст и повисока инфлација во втората половина на 2021 година отколку што беше претходно проектирано • Изгледите за раст на реалниот БДП за 2021 година се ревидирани на 5,0%-5,5%од 6,5%-7,0%. Изгледите за CPI индексот се ревидирани до 3,5%-4,0% од 2,5%-3,0%. • Варијантата на Делта, завршувањето на придобивките, ураганот Ида и претстојното исклучување на владата…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 12.09.2021

Сличности како во 2017 година, со знак на предупредување Позитивни услови слични на 2017 година. Слични трендови кај растот на приходите, очекувањата, ликвидноста, водечкиот економски индекс, цикличен/одбранбен сооднос, приноси на обврзници. Невообичаено долг позитивен тренд и недостаток на страв. Ако има премногу добри вести, пазарот може да биде ранлив на негативни изненадувања. Дали недостатокот на…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 05.09.2021

Дали треба да се грижиме за инфлацијата во еврозоната? Инфлацијата во еврозоната порасна повеќе од очекуваното. Но, сеуште не постои простор за загриженост Инфлација предводена од понудата и побарувачката значи дека цените ќе останат покачени уште неколку месеци. Еврозоната не е САД, што покажува дека ЕЦБ најверојатно ќе остане поприспособлива. Месечно ажурирање на секторот –…

Прочитај повеќе

Новиот екосистем на Кардано (ADA)

Во моментот на пишување на статијата, Кардано се тргува на цена од $2,78 и ние сакаме да сме во долга позиција и да го поседуваме. Прв таргет е околу $3,40 и втор таргет $5. Кардано се издигна и направи нови ценовни врвови (ATH), достигајќи цена од 3 долари. ADA во моментот има пазарна капитализација 89…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 22.08.2021

Што се случува со Кина? Распространетите епидемии на Ковид, поплавите и сезонско одржување извршија негативни притисоци врз кинескиот и глобалниот економски раст. Но, постојат и знаци дека неодамнешната слабост ќе биде краткотрајна. Повеќе конзистентности кај секуларниот биков тренд  Слабата ивведба на секторите поврзани со берзански стоки е во согласност со секуларните тенденции на “биковите”. Надминувањето…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend