Нашиот тим

Ивана Батев

Ивана Батев е фоторепортер  и сертифициран јога учител. Таа е целосна посветена на праксата и на секој одржан час. Има способност  да создаде простор да се искомуницираат подлабоки вистини и филозофии, како и динамична креативност во создавање на средини за поврзување со луѓе. Во нејзината кариера како јога учител има одржано многубројни работилници, приватни часови…

Прочитај повеќе

Ned Davis Research (NDR)

За прв пат во Македонија, Инвест Поинт во соработка со Ned Davis Research (NDR), им нуди на своите читатели увид во пазарите и една поинаква инвестициона перспектива. Кој е Ned Davis Research?Ned Davis Research (NDR) е глобална водечка компанија на независно истражување, која нуди увид во пазарите, алатки и инвестициони решенија. NDR jа користи тежината…

Прочитај повеќе

PATRICK PFISTER, CFTe

Патрик Пфистер е член на управниот одбор и сегашен претседател на Swiss Association of Market Technicians (SAMT). Тој е независен технички аналитичар со седиште во Цирих, Швајцарија специјализиран за “осветлување” на моќта на техничката анализа и со тоа создавање на силни перформанси. Неговиот уникатен пристапот за инвестирање се предвидува преку пресврт со повеќе временски ценови…

Прочитај повеќе

Paul McLaren CMT, CFTe, MSTA

Пол Мекларен има за цел да го револуционира начинот на кој луѓето учат за и тргуваат со финансиски опции преку употреба на дијаграмите на RoToR Payoff (R). Овој иновативен модел во моментов е предмет на меѓународна апликација за патент, изработена единствено од него. Пол е искусен и високо ценет говорник, кој има одржано презентациини во…

Прочитај повеќе

Снежана Поповска CMT, CFTe

Снежана Поповска е дипломиран економист, прва во регионот сертифициран CMT (Овластен берзански техничар) од страна на CMT Association (Асоцијација на берзански техничари), CFTe (сертифициран финансов техничар) од страна на IFTA (Меѓународна федерација за техничка анализа), член на комисијата за стручно усовршување во рамки на АЦИ Македонија како и овластен инвестиционен советник од страна на KХВ…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend