PATRICK PFISTER, CFTe

Патрик Пфистер е член на управниот одбор и сегашен претседател на Swiss Association of Market Technicians (SAMT). Тој е независен технички аналитичар со седиште во Цирих, Швајцарија специјализиран за “осветлување” на моќта на техничката анализа и со тоа создавање на силни перформанси. Неговиот уникатен пристапот за инвестирање се предвидува преку пресврт со повеќе временски ценови модели.

Тој е меѓународно признаен експерт за инвестирање и управување со финансиски средства. Тој е многу баран како професионален говорник и е извршен тренер кој обезбедува инспиративни работилници и семинари на корпорации, универзитети и индивидуални групи. Тој има огромно искуство во подучување на стратегии со користење на техничка анализа заснована врз неговото образование насочени кон развој на индивидуални погледи на секој трговец.

Со повеќе од 18 години искуство во техничка анализа и програмирање во Ц ++, тој ја комбинира моќта на техничката анализа со паралелно пресметување. Откако го објави своето истражување преку компанија за истражување на Волстрит, неговите објави ќе ги најдете сега редовно на LinkedIn, како и новоотворената блог страна на SAMT-org.ch.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend