Ned Davis Research (NDR)

За прв пат во Македонија, Инвест Поинт во соработка со Ned Davis Research (NDR), им нуди на своите читатели увид во пазарите и една поинаква инвестициона перспектива.

Кој е Ned Davis Research?
Ned Davis Research (NDR) е глобална водечка компанија на независно истражување, која нуди увид во пазарите, алатки и инвестициони решенија. NDR jа користи тежината на доказите и пристапот од 360 степени за увид во пазарот. Кога кажуваат„докази“, подразбираат обработка на милиони серии на податоци за поттикнување на историска перспектива, градење на комерцијални индикатори и модели и смирување на инвеститорите во свет полн со возбуда и хистерија на вести за пораст и пад на пазарот. Веруваат дека ниту еден клиент не е преголем или премал да има корист од увидот и анализите на NDR.

Во 1980 година, Нед Дејвис, ја пронајде славата како автор по економија, заснована врз неговото основно верување дека заработката на пари е поважна од тоа да се биде во право. Подоцна, ја основаше компанијата за истражување која оттогаш се прошири во Њујорк, Атланта, Бостон, Чикаго, Сан Франциско, Лондон и Хонг Конг. Она по што се издвојува NDR е нивниот независен поглед на пазарите, кој им овозможува да коментираат без пристрасност – за разлика од глобалните инвестициски банки.

NDR е истражувачка куќа која користи метода од горе надолу, која се фокусира на обезбедување вистински значајна и навремена идеја преку комбинирање на техничка и фундаментална анализа. Формираат навистина јасна перспектива со додавање на макро и сентиментални податоци и анализи на нивните модели.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend