Преглед на пазарот

Неделен преглед на пазарот 17.10.2021

Потрошувалите продолжуваат да трошат и покрај повисоките цени Продажбата на мало изненадува во нагорна линија. Но, падот на сентиметот кај потрошувачите создава негативен ризик за пораст на трошењата оваа празнична сезона. Цените на увозот растат, додавајќи ги очекувањата за зголемена инфлација до крајот на годината. Производствената активност на империјата е умерена, но перспективата зајакнува. Деловните…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 10.10.2021

Уште еден чекор надолу • Надградба на CMBS од пазарна тежина до прекумерна тежина. • И покрај пониските цени на акциите, обврзниците не успеаја да обезбедат ефективен хеџ. • Загриженоста за инфлацијата влијаеше на двете класи на средства. Глобалниот раст се забрзува по летнoто затишје • Глобалниот економски интензитет се зголеми во септември, според најновите…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 26.09.2021

Додавање изложеност кај Јапонија која има подобри перформанси Надградба на Јапонија од пазарна тежина во прекумерна тежина. Јапонија покажува подобри перформанси и позитивно читање на индикаторите. Сентиментот на пазрот се смени е сега е на повисоко ниво по Олимпијадата, оставката на Суга и падот на случаевите со Ковид. Пазарот е поддржан од позитивниот сентимент на…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 19.09.2021

Послаб раст и повисока инфлација во втората половина на 2021 година отколку што беше претходно проектирано • Изгледите за раст на реалниот БДП за 2021 година се ревидирани на 5,0%-5,5%од 6,5%-7,0%. Изгледите за CPI индексот се ревидирани до 3,5%-4,0% од 2,5%-3,0%. • Варијантата на Делта, завршувањето на придобивките, ураганот Ида и претстојното исклучување на владата…

Прочитај повеќе

Неделен преглед на пазарот 12.09.2021

Сличности како во 2017 година, со знак на предупредување Позитивни услови слични на 2017 година. Слични трендови кај растот на приходите, очекувањата, ликвидноста, водечкиот економски индекс, цикличен/одбранбен сооднос, приноси на обврзници. Невообичаено долг позитивен тренд и недостаток на страв. Ако има премногу добри вести, пазарот може да биде ранлив на негативни изненадувања. Дали недостатокот на…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend