крипто

Се што треба да знаете за “stablecoins”

Stablecoins или токени кои се поврзани со одредена вредност, се некои од најмоќните алатки во крипто индустријата, но тие честопати се погрешно разбрани од учесниците на пазарот. Со сите различни опции кои се нудат на пазарот денес, може да биде тешко да се дознае кои stabilcoins  да се користат. Затоа, во следнаат серија од натписи…

Прочитај повеќе

Време е за ротација

K.I.S.S. е акромин за Keep It Simple, Stupid! Оваа кратенка може да ни помогне многу да донесеме правилни одлуки на пазарот. Понекогаш малку податоци може да бидат и повеќе од доволно, а премногу податоци може да доведат до “парализа на анализата”. Историски, проектите за децентрализирани финансии (ДеФи) се покажаа многу добро на целокупниот пазар, но…

Прочитај повеќе

Новиот екосистем на Кардано (ADA)

Во моментот на пишување на статијата, Кардано се тргува на цена од $2,78 и ние сакаме да сме во долга позиција и да го поседуваме. Прв таргет е околу $3,40 и втор таргет $5. Кардано се издигна и направи нови ценовни врвови (ATH), достигајќи цена од 3 долари. ADA во моментот има пазарна капитализација 89…

Прочитај повеќе

Безбедни менувачници, платформи и новчаници

Безбедни менувачници за тргување со крипто Низ цел свет  KyberSwap Switcheo CoinMetro Bittrex Kucoin Uphold (Brave Browser) Kraken Низ цел свет (без САД) Binance Bitfinex Во САД Binance.US Coinbase Crypto.com Bittrex Bitstamp Cash App Дозволено во Алјаска, Хаваи, Њу Јорк Kraken CEX.io Gemini Платформи за заложување/позајмување крипто Celsius Nexo Crypto.com Bank of Hodlers BlockFi Новчаници…

Прочитај повеќе

Очекувајте уште поголеми добивки кај криптото во втората половина на 2021 година

2021 година започна со голем замав на крипто пазарот и за само неколку недели,  цената на Биткоинот се удвои. Истото се случи и со многу алткоини кои забележаа апсолутно огромни добивки. Но, колку и да беше добро до сега, верувам дека во следните месеци не само што би можеле да ги достигнеме приносите што ги видовме…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend