Apple, најголемата компанија во светот според пазарна капитализација  од 2,5 трилиони долари, во соработка со Goldman Sachs лансира нова штедна сметка  и нуди годишен принос од дури 4,15% ?

По колапсот на Silicon Valley Bank, повлекувањето на депозити од страна на клиентите продолжува, додека Apple се наметнува на пазарот со нова понуда-  нова штедна книшка со висока камата.

Компанијата Apple има неверојатни 1,8 милијарди активни уреди ширум светот (некои луѓе можеби имаат и повеќе уреди) и сега ќе им овозможи на корисниците „лесно да ја поставуваат и управуваат својата штедна сметка директно од Apple Card во Wallet“.

Штедната сметката на Apple нуди:

Каматана стапка која е повеќе од 10 пати поголема од националниот просек (просечната каматна стапка на штедна книшка во Америка е само 0,35% годишнеш принос)

– Без провизии, без минимални депозити и без минимално салдо

– Има лесна за користење апликација UX/UI и е потребно  помалку од 1 минута за воспоставување на штеден влог

– Осигурување на депозит –  максимален износ од 250.000 долари