⌛ Овој викенд може да одлучи за судбината на Credit Suisse. Проблемите на втората по големина банка во Швајцарија се проширија, при што инвеститорите и клиентите повлекуваат пари бидејќи довербата во поширокиот банкарски сектор се намали. Швајцарската национална банка во средата му даде на Credit Suisse итен заем од 54 милијарди долари, давајќи и време да ги истражи стратешките опции. Гласините се дека BlackRock, UBS и неколку други се потенцијални додворувачи. Ќе мора да почекаме и да видиме што ќе донесе понеделникот, но аналитичарите сугерираат дека купувањето од страна на UBS би бил најверојатниот исход.