Часови за тргување

Во следната табела можете да го најдете европското и американско време за тргување со најголемите светски берзи.

Може да видите дека тргувањето на некои азиски пазари не е многу погодно за нас европските трговци бидејќи тие се отвораат премногу доцна во текот на ноќта и се затвораат премногу рано наутро.

*Часовите за тргување се прикажани во локално време, источно време на САД (EST) и Централно европско време (CET) за главните светски берзи. Сите прикажани времиња се вообичаени зимски времиња.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend