Неделен преглед на пазарот 18.04.2021

Преглед на пазарот на аккции во САД

Остануваме да имаме прекумерна тежина во акции, бидејќи се уште се наоѓаме во биков тренд, но има некоку модели од NDR кои ги набљудуваме внимателно и кои за сега укажуваат само на  претпазливост и можни ризици.

  • IPO или првични јавни понуди. Комбинацијата на првични и секундарни понуди достигна рекордно високо ниво од 208 милијарди долари во последните 13 недели. Бројот на секундарни понуди е во тренд со најбрзо темпо во последната деценија и бројот на IPO во последните недели е најголем од 1996 година.

    Содржината е заштитена!

    За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend