Преглед на пазарот 09.05.2021

Месечно ажурирање на секторот – мај 2021 година

• S&P 500 оствари 5,2% во април, со сите 11 сектори кои забележаа позитивни приноси во текот на месецот.
• Групата FANMAG изби на нови највисоки нивоа, бидејќи сите членови освен Нетфликс беа подобри од S&P 500.
• Индустрискиот сектор сега има најнизок резултат во вкупниот модел на сектор, а ние го чекаме секторот за намалување на рејтингот.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

 

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend