Изминатата недела беше крата, со намалување на цените на акциите и поединечни вести за акциите кои го заземаа фокусот. ?

Да резимираме и да ве подготвиме за неделата што следи. ?

Што се случуваше?

? Акциите изминатата недела се тргуваа пониско, при што неколку членови  на ФЕД го задржаа својот тон за понатамошно зголемување на каматната стапка.

? Берзанските стоки го привлекоа вниманието на трговците  во неделата што помина. Природниот гас покажа релативна јачина наспроти остатокот од енергетскиот сектор, додека благородните метали продолжија да се тргуваат уште пониско.

? FedEx ја повтори својата загриженост за глобалната побарувачка, при што приходите ѝ се намалија за 10% годишно, додека  компанијата се фокусираше на намалување на трошоците.

? U.S. housing starts скокнаа за 21,7% на месечна основа МоМ, што е нивно најголемо зголемување во последните три децении. KB Home се искачи на највисоко ниво на сите времиња откако донесе подобри резултати од очекуваните и ја повтори оптимистичката перспектива за побарувачката на нови домови.

? Други приказни кои вреди да се забележат вклучуваат  се прибирање на парични средства за стартап компании поврзани со вештачка интелигенција, падот на Siemens Energy и зголемената заработка  на CarMax.

Еве ги цените за затворање:

S&P 500

4,348

-1.39%

Nasdaq

13,493

-1.44%

Russell 2000

1,822

-2.87%

Dow Jones

33,727

-1.67%