Безбедни менувачници, платформи и новчаници

Безбедни менувачници за тргување со крипто

Низ цел свет 

 • KyberSwap
 • Switcheo
 • CoinMetro
 • Bittrex
 • Kucoin
 • Uphold (Brave Browser)
 • Kraken

Низ цел свет (без САД)

 • Binance
 • Bitfinex

Во САД

 • Binance.US
 • Coinbase
 • Crypto.com
 • Bittrex
 • Bitstamp
 • Cash App

Дозволено во Алјаска, Хаваи, Њу Јорк

 • Kraken
 • CEX.io
 • Gemini

Платформи за заложување/позајмување крипто
 • Celsius
 • Nexo
 • Crypto.com
 • Bank of Hodlers
 • BlockFi

Новчаници

 • Trust Wallet (за почетници, лесен за користење)
 • Exodus Wallet (лесен за користење, одлична поддршка за корисници)
 • MetaMask (само за искусни корисници)
 • Crypto.com (за почетници, добра поддршка за корисници)
 • Coinbase (доколку не сте подготвени да бидете целосно одговорни за вашите сопствени крипто)

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend