Стил на живеење

Како вашите пари да работат за Вас?

“Неспорен факт е дека сите сакаме повеќе пари! Тие ни го олеснуваат животот, ни овозможуваат поголем комфорт и поголема сигурност. Не е лесно да се заработат, но уште потешко е да се заштедат и правилно да се вложат, за потоа тие да пристигаат без да работиме за нив.” https://denar.mk/254657/ekonomija/kako-vasite-pari-da-rabotat-za-vas-a…

Прочитај повеќе

Свесно инвестирање

Во време на информации, незнаењето е избор. Парите со себе носат голема моќ што бара и соодветно знаење за таа да се зачува и да се зголеми. Знаењето е моќ. И затоа, не е битно што работите за вашите пари, туку што правите после со вашите пари. Повеќето од нас, кога се во прашање парите…

Прочитај повеќе

Интервју на Душко Гошевски на тема критптовалути

“Никој не може да ја предвиди иднината, но оправдан е ст(р)авот дека за една деценија од сега можеби ќе зборуваме за сегашните пари како занемарливи и алтернативни средства за плаќање како што сега се алтернативни крипто- средствата, вели во интервју за „Локално“, адвокатот Душко Гошевски.” https://lokalno.mk/goshevski-segashnite-pari-ke-stanat-alternativni-sredstva-za-plakane-kako-shto-se-sega-kriptovalutite/?fbclid=IwAR2lYVgE_RJ3y-9DYSx7aoY_wtQtdvgDevSRvKVIJPwTcJvPQAjf56FXmas…

Прочитај повеќе

Прочитајте повеќе за компанијата WhisperCash

Интервју на Андреј Коцевски кое заслужува да биде прочитано и да Ве инспирира! https://inovativnost.mk/2021/07/24/%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b5%d1%98-%d0%ba%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d0%bb/?fbclid=IwAR1mJ4LQQNmNpfAPChBaLlfs5a4I4-CnXb23I3V0DB24_DVCUwJhhsR2qyk  …

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend