Едукација

Се што треба да знаете за “stablecoins”

Stablecoins или токени кои се поврзани со одредена вредност, се некои од најмоќните алатки во крипто индустријата, но тие честопати се погрешно разбрани од учесниците на пазарот. Со сите различни опции кои се нудат на пазарот денес, може да биде тешко да се дознае кои stabilcoins  да се користат. Затоа, во следнаат серија од натписи…

Прочитај повеќе

Безбедни менувачници, платформи и новчаници

Безбедни менувачници за тргување со крипто Низ цел свет  KyberSwap Switcheo CoinMetro Bittrex Kucoin Uphold (Brave Browser) Kraken Низ цел свет (без САД) Binance Bitfinex Во САД Binance.US Coinbase Crypto.com Bittrex Bitstamp Cash App Дозволено во Алјаска, Хаваи, Њу Јорк Kraken CEX.io Gemini Платформи за заложување/позајмување крипто Celsius Nexo Crypto.com Bank of Hodlers BlockFi Новчаници…

Прочитај повеќе

Non-Fungible Token (NFT) – Трет дел

Во изминатите текстови, пишував за потеклото и историјата на НФТ и како оваа индустрија се развива денес. Иако технологијата не е многу нова (бидејќи е создадена пред половина деценија), дури сега гледаме како овој сектор како се развива. Многу популарната апликација за социјални медиуми, TikTok, штотуку најави интеграција со музичка NFT платформа наречена Audius (симбол…

Прочитај повеќе

Non-Fungible Token (NFT) – Втор дел

Како што беше со Initial coin offering (ICO)  во 2017-2018 и DeFi во 2019-2020, оваа година НФТ секторот  зазема огромен публицитет  со постоечки проекти и нови проекти и случувања кои доминираат во целата крипто индустрија. Претходниот наптис  беше посветен на потеклото и историјата на НФТ секторот.  Во продолжение ќе се потрудам да ви ги претставам…

Прочитај повеќе

Non-Fungible Token (NFT) – Прв дел

Во следните неколку недели, ќе започнеме со серија натписи поврзани со NFT секторот. Оваа година сме сведоци како крипто индистријата забележа огромен прилив на капитал. Како последицa на тоа, некои сектори забележаа особено голем интерес како што е Non-Fungible Tokens или на кратко NFT секторот. За NFT, наjверојатно сте слушнале по насловите во медиумите за уметниците…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend