Ознака: Брокерски куќи

Странски брокерски куќи

Во прилог издвојуваме три брокерски куќи кои сметаме дека го заслужуваат своето внимание. Изборот на брокерските куќи е направен според неколку критериуми како што се провизии, флексибилност, избор на инструменти и класи на...

Read More

Како да одберете брокер !

Една од најважните ако не и најважната работа пред да започнете да инвестирате е да го одберете правилниот брокер. Денес има многу повеќе опции отколку што претходните генерации би можеле да сонуваат, но исто така и изборот...

Read More
Loading

Зачлени се !

Сите ние имаме различен однос со парите. Некои од нас сакаат да го заштедат секој денар и да го евидентираат секое купување. Додека други, се задоволуваат со покривање само на основните работи и помалку се грижат за нивните банкарски сметки. Нашите емоционални и бихејвиорални пристапи кон парите  се вклопуваат во нашиот тип на личност кон парите.

 Според Кен Хонда, автор на „Среќни пари“, постојат седум типови на личности кога станува збор за парите. Пробајте да одговорите на прашањата подолу што е можно поискрено и подгответе се да научите малку повеќе за тоа како управувате со парите.

 Кликнете на овој линк за да го преземете квизот: