Анализи

Време е за ротација

K.I.S.S. е акромин за Keep It Simple, Stupid! Оваа кратенка може да ни помогне многу да донесеме правилни одлуки на пазарот. Понекогаш малку податоци може да бидат и повеќе од доволно, а премногу податоци може да доведат до “парализа на анализата”. Историски, проектите за децентрализирани финансии (ДеФи) се покажаа многу добро на целокупниот пазар, но…

Прочитај повеќе

Новиот екосистем на Кардано (ADA)

Во моментот на пишување на статијата, Кардано се тргува на цена од $2,78 и ние сакаме да сме во долга позиција и да го поседуваме. Прв таргет е околу $3,40 и втор таргет $5. Кардано се издигна и направи нови ценовни врвови (ATH), достигајќи цена од 3 долари. ADA во моментот има пазарна капитализација 89…

Прочитај повеќе

Очекувајте уште поголеми добивки кај криптото во втората половина на 2021 година

2021 година започна со голем замав на крипто пазарот и за само неколку недели,  цената на Биткоинот се удвои. Истото се случи и со многу алткоини кои забележаа апсолутно огромни добивки. Но, колку и да беше добро до сега, верувам дека во следните месеци не само што би можеле да ги достигнеме приносите што ги видовме…

Прочитај повеќе

Дали се основани критиките кон Тесла

Американскиот производител на автомобили Тесла е под истрага од страна на американската Национална управа за безбедност во сообраќајот на патишта (NHTSA). Истрагата произлегува од 11 несреќи поврзани со програмата “Автопилот”, за помош на возачите на Тесла. Во сите од наведените случаи, „Автопилот“ имаше удрено во неподвижни возила уште со првата реакција. Рекламата на Тесла за…

Прочитај повеќе

Where do you buy the dip?

Продолжуваме со позитивните вести поврзани со крипто. Првата вест е дека компанијата Google после 3 години ја тргна забраната за рекламирање на крипто менувачници и новчаници. Google заедно со Facebook ја имаат најголемата мрежа за рекламирање, кое значи дека ќе има цело ново подрачје од луѓе кои ќе бидат запознаени со крипто и следствено на…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend