Неделен преглед на пазарот 30.05.2021

Бидете внимателни што посакувате

• Инфлацијата на потрошувачките цени е нагло порасната и веројатно има простор дека се повеќе ќе расте. Ова обично се смета за данок на просечниот човек.

• Инфлацијата може да го изеде целиот раст на платите, а ликвидноста на понудата на пари може да се исцеди од инфлацијата плус растот на индустриското производство.

• Ниските реални каматни стапки, како резултат на зголемувањето на инфлацијата плус пријателскиот ФЕД, изненадувачки не беа позитивни за економскиот раст.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend