Акции – Глобален фокус

 • Намалување на пазарите во развој од прекумерна тежина во пазарна тежина и надградување на Јапонија од слаба тежина во прекумерна тежина.
 • Долгорочните нагорни трендови и влијанието на глобалната рефлација и ликвидност ги намалуваат шансите на пазарите во развој да се спуштат под пазарната тежина како и надолен тренд на златото.

Економската слабост на Кина е завршена, но сепак постојат причини за грижа

 • Неодамнешните податоци потврдуваат дека економската слабост на Кина на почетокот од 2021 година е завршена, што ја поддржува нашата неодамнешна надградба на глобалниот раст.

  Содржината е заштитена!

  За пристапите до останатиот дел од содржината,
  потребно е да бидете член на Инвест Поинт.
  Зачленете се бесплатно на следниот линк или
  пријавете се со вашата лозинка.