Ресурси

Следните веб-страници се поврзани со техничка анализа и се од голема важност за секој аналитичар.

Една од најдобрите платформи на интернет за веб-графикони за пазарите во САД и Канада. Нуди многу индикатори, опција за прикажување на цените во реално време, можност за анотација и цртање на графиконите и многу други опции.

Овој софтвер е наменет за експерти. Ако другите програми и веб-страници ви понудат ограничена количина индикатори и приклучоци, Optuma има  бесконечна библиотека на можности.

Лесен и интуитивен за почетници, и доволно моќен за напредни графички аналитичари. ТradingView ги нуди сите алатки за графикони што ви се потребни за споделување и прегледување на идеи за тргување.

Koyfin  е платформа која нуди финансиски податоци на широк спектран на инструменти и пазари и алатки за анализа за истражување на акциите и разбирање на трендовите на пазарот.

Оваа страница има моќен прелистувач (технички/фундаментален), како и можност за изнаоѓање на претходно поставени ценовни образци на графиконите како што се триаголници, тренд линии и друго со само еден клик.

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend