Основи на техничка анализа

Техничката анализа е проучување на однесувањето на пазарот и на учесниците во пазарот. Како професионални техничари, користиме многу алатки кои ни помагаат да ја анализираме цената и како дополнување користиме низа индикатори, како што се интензитет, релативна јачина и многу други. Во оваа образовна серија, ќе споделиме со вас какви се овие алатки и како ги користиме во процесот на анализа.

Бидете сигурни дека продолжувате да се навраќате во оваа секција за да ја видите додадената содржина или регистрирајте се за да добивате ажурирања за кој било нов материјал за обука и едукација.

МОДУЛ 1

 

ЛЕКЦИЈА 1: Што е техничка анализа?

ЛЕКЦИЈА 2: Основни на техничката анализа

ЛЕКЦИЈА 3: Придобивките на техничката анализа

ЛЕКЦИЈА 4: Конструирање на графикони

ЛЕКЦИЈА 5: Видови на графикони

ЛЕКЦИЈА 6: Користење на повеќе временски рамки

 

МОДУЛ 2

НАСКОРО

МОДУЛ 3

НАСКОРО

МОДУЛ 4

НАСКОРО

МОДУЛ 5

НАСКОРО

МОДУЛ 6

НАСКОРО

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend