Едукација техничка анализа

Како техничката анализа ни помага во изнаоѓање на инвестициски решенија !

Секојдневно во мојата професија среќавам колеги кои ми кажуваат дека цврсто се потпираат на фундаменаталната анализа, внимателно ги анализираат заработките на компаниите и го мерат нивниот удел на пазарот, следат демографски фактори, сѐ со цел да ги одберат најдобрите акции за своите клиенти. Но, тоа што тие не го кажуваат е дека и покрај нивните…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend