биткоин

Дали е време за корекција на Биткоинот?

Ако Биткоинот се задржи на ниво под овие врвови, очекувам подлабока корекција. На графиконот се гледа негативна дивергенцина на RSI индикаторот кое ни укажува дека интензитетот на пораст на цената ослабува. Потребна е конфирмација дека бранот 5 од поголемиот бран 3 е завршен и следува корективен бран број 4 пред да продолжи нагорниот тренд. За…

Прочитај повеќе

Зошто сметам дека треба да инвестираме во криптовалути

Во разговор со еден мој пријател кој цело време чека да направи “big short” на биткоинот после енормниот пораст од 300% изминатата година, решив да го напишам моето видување зошто сметам дека биткоинот е во силен нагорен тренд и дека тој ќе продолжи. Биткоинот ја започна 2021 година со наредни 100% пораст на цената и…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend