ЕТФ

EXCHANGE TRADED PRODUCTS  – ETPs Featured

ETPs се инструменти кои ви овозможуваат диверзификација на инвестицијата без потребата да управувате со големо портфолио. Со нив се намалува ризикот кој е поврзан само со една хартија од вредност. Тие ги заменија отворените инвестициски фондови како избор на инвестиција за едноставна диверзификација. Најпознати меѓу нив се Отворените инвестициони фондови кои се тргуваат на организирана…

Прочитај повеќе

  ЕТФ-и се отворени инвестициски фондови кои се тргуваат на организирана берза – ETF (Exchange Trade Funds) Отворените инвестициони фондови кои се тргуваат на организирана берза (ЕТФ-и) правно се структуирани како отворени инвестициони фондови со таа разлика што со нив се тргува на берза, како на пример акција. Најголемиот број ЕТФ-те се индексни фондови. Инвеститорите…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend