Инвестициски фондови

Отворени инвестициски фондови

Инвестициските фондови се управувани од друштва за управување со инвестициони фондови. Една од предностите на инвестициските фондови е тоа што тие овозможуваат многу мали инвеститори да се здружат и колективно да вложуваат во еден единствен фонд и стратегија. За секој фонд од друштвото, се издава проспект во кој се наведени целите на инвестицјата и според…

Прочитај повеќе

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend