Сава Пензиско друштво а.д Скопје

Сава пензиско друштво а.д. Скопје има единствена дејност на управување со Отворен задолжителен пензиски фонд Сава пензиски фонд и Отворен доброволен пензиски фонд Сава пензија плус и нивно претставување пред трети лица како и други дејности поврзани со управувањето со фондовите.

Дали знаете каде Сава Пензиско друштво ги инвестира Вашите пари?

Пензиските фондови се едни од најголемите инвеститори на домашниот пазар на капитал. Покрај тоа, инвестираат и на странските пазари во обврзници и акции на профитабилни компании со висок кредитен рејтинг и пазарна капитализација.

Контакт:
Сава пензиско друштво а.д Скопје
Ул. Мајка Тереза бр.1, 1000 Скопје
е-пошта: kontakt@sava-penzisko.mk
Тел: (02) 15 500
Веб страна: https://www.sava-penzisko.mk/

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend