Преглед на пазарот 13.06.2021

ФЕД одлучува да продава

Банката на федерални резерви објави дека наскоро ќе започне да ги продава своите ЕТФ со обврзници .

  • Реакцијата на пазарот беше силна кога ФЕД објави дека купува обврзници и ЕТФ. Досега, реакцијата по објавувањето на најавата за продажба е пригушена.
  • Со оглед на релативната големина и ликвидноста на фондовите ЕТФ на ФЕД, се чини дека продажбата на ФЕД не треба да ги наруши пазарите.

    Содржината е заштитена!

    За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend