Преглед на пазарот 06.06.2021

Месечно ажурирање на секторите – јуни 2021 година

• Сите четири сегменти на Вредносниот сектор – Value sector го надминаа берзанскиот индекс S&P 500 во текот на месецот, додека сите три циклични сектори за раст беа недоволно успешни.
• Мега-кап технолошката групација FANMAG го потцени берзанскот индекс S&P 500 за над 350 основни поени во мај, со сите компоненти на FANMAG со недоволни перформанси на поширокиот пазар.
• Најновите потези на моделот продолжуваат да ја поддржуваат цикличната стратегија за вредносните акции над цикличниот раст.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend