Неделен преглед на пазарот 23.05.2021

Очекувајте закрепнување на пазарите во развој

• Слично на корекцијата на златото, иако пазарите во развој имаат слаби перформанси изгледите сега им се подобруваат.
• Заканата за приносот на обврзници се намали додека трендовите за пораст на валутите и стоките кај парите во развој остануваат со поддршка за раст.
• Позитивните анализи во корист на пазарите во развој се базираат на  неодамнешни перформанси на азиските мега-кап компании, поволната ширина на пазарот и повисоките приноси за заработка.
• По појавата во Европа и Латинска Америка, и пазарите во развој во Азија преминаа повисоко.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend