Неделен преглед на пазарот 22.03.2021

Економија

Надградба на глобалниот раст
• Ја ажуриравме нашата глобална прогноза за раст од 2021 година на 6,1%, од претходната проценка на 5,8%.
• Агрегатните мерки на економијата остануваат робусни, бидејќи посилниот раст од очекуваното во САД ја неутрализира послабата перспектива на 1H во Европа.
• Примарните ризици вклучуваат повисока инфлација и предвремено затегнување на монетарната и фискалната политика.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

 

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend