Неделен преглед на пазарот 18.07.2021

Импликации за зреење на биковиот пазар

• Неодамна ја сменивме скромната глобална алокација од готовина во обврзници, ги зголемивме акциите на САД во прекумерна тежина, додека ги намаливме акциите на пазарите во развој на недоволна тежина, ги неутрализиравме повиците според пазарна капитализација и стил во САД и го зголемивме времетраењето на обврзниците.
• Во САД, исто така, го надградивме секторот Технологија и ги намаливме Финансискиот и Индустрискиот сектор, преминувајќи кон стратегија за неутрална алокација на секторите.
• Послаби од очекуваните економски податоци, во комбинација со пазари кои имаат многу добри вести кои се одразени во цената, може да доведат до корекција на берзата и пораст на обврзниците подоцна овој квартал.

Глобалниот раст е солиден, но постојат ризици

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend