Неделен преглед на пазарот 16.05.2021

Разновидни фондови за берзански стоки- ЕТФ-и – имаат уште простор за пораст
• Позитивните трендови кај повеќето берзански стоки создадоа најсилна ширина на пазарот на стоките во последната деценија.
• Со силната ширина, алокаторите избираат разновидни стокови фондови наместо да бркаат победници.
• Популарниот диверзифициран ЕТФ DBC има тренд модел кој е позитивен, меѓутоа, тој се приближува до среднорочни нивоа на преголемо купување.

Дали добрата вест за економијата и вестите од корпорациите се веќе одразени во цените?

• Глобалните економски изненадувања сè уште сугерираат дека економистите не се прилагодиле целосно на тековниот бум.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend