Неделен преглед на пазарот 04.07.2021

Поместување на корелациите и протоците

• Нула корелација помеѓу приносот на ACWI и приносот на обврзниците.
• Распространетоста помеѓу тековите на капиталот и тековите на обврзниците се сврте надолу.
• Ако приносите на обврзниците растат и корелацијата се сврти обратно, може да се очекуваат одливи на капитал.
• Гледајте ги релативните нивоа на средства на ETF низ регионите.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend