Неделен преглед на пазарот 02.05.2021

Погледнувајќи подалеку од европската двојна рецесија

• Дополнителните бранови на КОВИД и бавно ширење на вакцините забележаа заостанување на економијата во еврозоната во другите делови на светот.
• Но, раното читање на податоците за Q2 и зголемувањето на нарачките за вакцини сугерираат дека закрепнувањето може да биде посилно и поблиско отколку што мислат многу инвеститори и економисти.
• Надвор од тоа, проблемите во еврозоната остануваат.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend