Придобивките на техничката анализа

Техничките аналитичари немаат фундаментална експертиза, односно длабоко познавање за компаниите кои се дел од некој берзански индекс. Нивната вештина е сите овие различни пазари на кои може да се тргува “да ги направат исти” преку анализа на цените. Тоа е и една од најголемите предности на ТА, можноста да се применат нејзините принципи и филозофија на сите пазари: акции, ЕТФ, стоки, фјучерси, валути итн.

Содржината е заштитена!

За пристапите до останатиот дел од содржината, потребно е да бидете член на Инвест Поинт. Зачленете се бесплатно на следниот линк или пријавете се со вашата лозинка.