Како да ги заштите Вашите заработени заштеди од инфлација?

“Во услови на висока стапка на инфлација потребно е да имате стратегија како вашите приходи и заштеди да растат и да го достигнат општото зголемување на цените на производите и услугите.”

https://www.investmetal.mk/mk/blog/how-to-protect-your-savings/

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend