Дали го достигнавме дното?

Инфлацијата и порастот на стапките разбудија зголемен песимизам кај пазарот на акции и обврзници. Доколку резултатите од затегнувањето на монетарната политика доведат до тековни знаци на умерена инфлација, би можеле да очекуваме повторно пораст на цените на акциите  и да заклучиме дека инвеститорите веќе го имаат рефлектирано преголемиот страв од инфлација, стагфлација и рецесија во тековните цени.”

https://kapital.mk/%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b3%d0%be-%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%bc%d0%b5/

Напишете коментар

Disclaimer

Напомена:  Сите текстови, техники, графикони, анализи или резултати презентирани на страната на Инвест Поинт се само за едукативни цели. Дадените информации не треба да се толкуваат на кој било начин како препорака за купување или продавање на кој било финансиски инструмент. Секогаш треба да се консултирате со вашиот лиценциран инвестиционен советник и/или личен банкар за да ја утврдите соодветната инвестиција спред вашата финансиска состојба. Инвест Поинт и неговите соработници нема да бидат одговорни за вашите инвестициони одлуки.
Send this to a friend